Společnost ORPA Papír, a.s., jako již tradičně, připravila pro své zaměstnance, obchodní partnery a širokou veřejnost Papírenský ples, který se konal v pátek 2. února 2018 ve společenském sále v Žichlínku.

Doprovodný program plesu se nesl v pařížském duchu. Večer uváděla krásně oděná moderátorka, která oživila ples francouzskými vtípky a vtáhla tak hosty do okouzlujícího prostředí Paříže. Zajímavě pojato bylo i předtančení v podání tanečnic Ivety Zahradníkové. Přísálí bylo vyzdobeno tapetou s Eiffelovou věží, před kterou se snad všichni vyfotili 😊. Skupina Epicentrum roztančila všechny v sále. Ti, kteří se unavili na tanečním parketu, si určitě vybrali z dlouhého nápojového menu, občerstvili se teplou večeří a poseděli v přísálí.

Nedílnou součástí každého plesu je samozřejmě tombola. Ta letošní byla, díky společnosti ORPA, jejím obchodním partnerům a také díky četným dárcům z místních firem, velmi bohatá.

Firma ORPA, jejíž historie sahá až do 19. století, se zabývá nejen výrobou a prodejem papírových trubic, dutinek a válcových obalů, ale přispívá i na charitativní účely. Každý rok si vybere někoho konkrétního, potřebného a tomu se snaží zpříjemnit život a trampoty s ním spojené. Letos si vybrala tříletou holčičku Valérku Petrovou z Tatenic.

Valérka je stejná jako všechny děti, ráda se směje, ráda se dívá na pohádky, ráda kreslí, ale zároveň trpí závažnou nemocí. Její léčba je velmi náročná. Darovací šek v hodnotě 10 000 Kč si přišel převzít její tatínek, na kterém byla vidět únava spojená s náročnou péčí o dceru. Je velmi těžké vžít se do pocitů otce, který má více zaměstnání, už ve dvě v noci vstává do práce, aby zabezpečil prostředky pro nákladnou léčbu své malé dcerky. Šek přebíral se slzami v očích a velkým povděkem. Jakákoliv částka Valérce pomůže, a proto jsme do sbírky zapojili i všechny účastníky plesu, kteří přispěli nákupem drobných reklamních dárků firmy ORPA, zabalených do papírových válcových obalů z jejího výrobního programu. Návštěvníci si tak mohli zakoupit víno z moravských sklepů, sýrové oplatky od našeho slovenského partnera nebo ochutnat norimberské perníčky, známé svou výjimečností po celé Evropě. Celková hodnota daru Valérce od společnosti ORPA se tak po nákupech přiblížila částce 15 tis. Kč.

Předávání prostředků potřebným je každoroční tradicí. Společnost dává možnost všem občanům z Lanškrouna a okolí, kteří podobnou pomoc potřebují, aby napsali na e-mail: info@orpa.cz. Firma bude takové žádosti shromažďovat a vyhodnotí, komu prostředky předá.

Těší nás, že se plesu zúčastnil velký počet návštěvníků z Lanškrounska, zaměstnanců naši firmy a řada našich obchodních partnerů. Je třeba uznat, že bez nadšení a zájmu místních firem, které ples podpořily, by nebylo možné tak úspěšnou událost zorganizovat.

Tímto bychom rádi poděkovali všem, kteří pomohli vytvořit příjemnou atmosféru. Věříme, že letošní ples nalákal tak návštěvníky i na ten příští 😊

Za organizátory a pořadatele

Vladislava Brejšová

Obchodní ředitelka, Orpa Papír a.s.